Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

Finca Rotterdam

Breed meedenken

De lockdown was de oorzaak van dat Dos Santos tijd had om goed na te denken over de vraag: hoe nu verder? De uitkomst: ‘Doorpakken met Finca, absoluut! Die eerste twee jaar waren boven verwachting succesvol. We zaten op de goede weg en zo vol dat gasten zonder reservering meestal niet bij ons terecht konden. Verder dus, maar hoe? En met wie? We waren niet gelukkig met hoe het terras erbij stond, dat schreeuwde om aandacht en investering. Maar ja, de financiën …

We zochten een partner die echt in de breedte met ons meedacht, het avontuur met ons aan wilde gaan. Meer samenwerking, meer enthousiasme. Dat vonden we bij een goede bekende: Stanley Hartman, accountmanager van toen Bavaria, nu Swinkels Family Brewers. Bij onze vorige en bij andere brouwers kon er weinig. Bovendien proefden we geen enkele nieuwsgierigheid naar óns verhaal. Terwijl we toch echt samen het geld moeten gaan verdienen.’ De ster aan de gevel heeft plaatsgemaakt en op de drie terrassen schenken nu coole zwarte parasols van Swinckels schaduw en beschutting. Bonte bloemen, planten en kleurrijke street-art-beelden zorgen voor de rest. 

Uit de keuken van Finca Rotterdam, aan de Oudedijk in Kralingen, komen authentieke gerechten uit alle Spaanstalige uithoeken van de wereld. 

Eigenaar Fidel dos Santos vertelt graag over zijn soul bites, die één ding gemeen hebben: ‘Je wordt er blij van, het zijn kleine geluksmomentjes.’ Uit de boxen stroomt latin music en uit de tap sinds begin juli 22 pilsener van Swinckels. Samen, lekker, eerlijk en puur zijn de kernwoorden van Finca. Fidel dos Santos en zijn kersverse algemeen manager Melissa Heijnemans vertellen hoe met name dat eerste woordje ‘samen’ een cruciale rol speelde bij de keuze voor een nieuwe brouwer.