Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

Onze brouwerijen

Binnen een familie is niemand hetzelfde. Dat geldt ook voor onze acht brouwerijen. Elke brouwerij heeft een eigen verhaal, karakter en wil. Natuurlijk zijn er ook overeenkomsten. Van de liefde voor bier en een gezonde ondernemersgeest tot diep respect voor mensen, omgeving en vakmanschap. Maar ook: de juiste intuïtie over hoe bier moet smaken en hoe je dat moet brouwen. Kortom: we groeien met brouwerijen die bij ons passen. Zo voelt iedereen zich thuis in onze ‘familie’ en bieden wij onze klanten een mooi assortiment van veel verschillende bieren.

Bavaria, Lieshout

Wat zo’n 300 jaar geleden begon in een boerderijtje aan de Kerkdijk in Lieshout (provincie Brabant), groeide uit tot ons internationale familiebedrijf. Dit succes is mede te danken aan de overstap van hooggistend naar laaggistend bier in 1925, onze natuurlijke mineraalwaterbronnen en onze eigen mouterij. Onze brouwerij heeft hierdoor vrijwel de gehele keten in eigen beheer.


- Sinds 1934 een eigen mouterij

- Sinds jaren ‘90 een eigen waterbron

- Grondlegger van het alcoholvrij bier. Exporteerde als eerste brouwerij in 1978 alcoholvrij bier naar het midden oosten

- Sinds 2010 de eerste brouwerij die alcoholvrij witbier brouwde

Brouwerij de Hoorn, Steenhuffel

Uitzonderlijke bieren ontstaan niet zomaar. Die worden geboren uit creatief vakmanschap. Vanuit de passie om te blijven innoveren werd in 2014 de 300 jaar oude dorpsbrouwerij de Hoorn in volle glorie hersteld. In deze microbrouwerij experimenteren de biermeesters volop met kruiden, hop, fruit en hout. Hier is CORNET ontstaan.

Brouwerij Rodenbach, Roeselare

Rodenbach is een brouwerij die blijvende indruk achterlaat. Hier dragen gepassioneerde brouwen keldermeesters zorg voor de perfecte smaak van het bekende ‘Vlaamse roodbruine bier’. In 294 eikenhouten vaten rijpt uitzonderlijk bier van gemengde gisting. Het resultaat zijn bieren die net even anders zijn dan je verwacht. Verfrissend en intens. De familie Rodenbach is geen doorsnee familie. Ze namen deel aan de veldtocht van Napoleon in Rusland, schreven het Belgische volkslied en richtten in 1836 brouwerij Rodenbach op. De familie ontwierp een geheel eigen rijpingsproces voor Rodenbach.

De Koningshoeven, Berkel-Enschot

Subtiel is ze aanwezig bij Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Berkel-Enschot, de geur van hop, gist en mout. Hier wordt sinds 1884 trappistenbier gebrouwen. De monniken van de abdij staan aan de oorsprong van dit bier. Zij worden in de volksmond ‘trappisten’ genoemd, naar de herkomst van hun orde: het Franse Soligny-La-Trappe. Deze orde kenmerkt zich door soberheid, stilte en de plicht tot liefdadigheid.

De Molen, Bodegraven

Brouwerij de Molen is in 2004 gestart met het brouwen van de bieren die ze zelf graag dronken in de historische molen ‘De Arkduif’ aan de rivier de Oude Rijn. Deze brouwerij is een ware pionier als het gaat om het houtrijpen van bieren en het brouwen van progressieve bierstijlen zoals Stout, Porter, Barley Wine, Bitter, Pale Ale, Sour en Saison. Sinds de oprichting geldt de brouwerij als gids in kwaliteit en smaak voor internationale brouwerijen die daarna werden opgericht. Logisch. De trotse brouwerij wordt inmiddels jaarlijks erkend op internationale ranglijsten en award uitreikingen.

Palm Belgian Craft Brewers, Steenhuffel

Tot op de dag van vandaag brouwt Brouwerij Palm een verscheidenheid aan bieren. Het resultaat is een uitzonderlijke collectie van kwalitatieve bieren. Gebrouwen met passie, volgens unieke recepten. Door biermeesters die alles weten van brouwen. Zij werken dag in dag uit aan een unieke smaakbeleving en authentieke bieren. Al ruim 250 jaar.

Habesha, Ethiopië

Samen met 8.000 lokale aandeelhouders brouwen we in Ethiopië Habesha-bier. Brouwerij Habesha werkt volgens de hoogste standaarden en met nieuwste technologieën. Hier komen premium ingrediënten van Ethiopische grond, zoals gerstemout en hop samen in een fris en fruitig bier.

Uiltje Brewing Company, Haarlem

Uiltje Brewing Company is in 2012 opgericht als Het Uiltje en staat bekend om het experimentele karakter van het assortiment. Met de groeiende populariteit van bijzondere bieren in binnen- en buitenland, heeft Uiltje Brewing Company zich op de internationale kaart weten te zetten door de talrijke IPA’s (India Pale Ales) en barrel aged bieren die de brouwerij heeft uitgebracht. Uiltje Brewing Company heeft vele nationale en internationale prijzen gewonnen, en staat voor de tweede keer in de Top 100 Best Brewers in the World van bierplatform RateBeer. Ook buiten de bierwereld is de brouwerij bekend om de karakteristieke labels geïllustreerd door Gerben Valkema, winnaar van de Stripschapprijs 2021.