Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Consumenten verwachten dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen in maatschappelijke kwesties. Dat geldt dus ook voor hun favoriete horecazaak. Bij Swinkels Family Brewers nemen we maatschappelijk verantwoord ondernemen heel serieus. Sterker: wij zorgen ervoor dat talloze generaties na ons nog kunnen genieten van alles wat we brouwen en bouwen in ons familiebedrijf.

Klaar voor de toekomst

Zo werken we voortdurend aan de toekomstbestendigheid van ons bedrijf. Daarbij zetten we in op lange termijn relaties met onze partners. We kijken daarom naar toekomstbestendige oplossingen voor onze ondernemers. Op deze manier maken we samen het verschil. Bijvoorbeeld op het gebied van circulariteit.

Circulair ondernemerschap

Bij circulair ondernemen gaan grondstoffen, energie en materialen niet verloren gaan en zorgen we ervoor dat ze hun waarde kunnen behouden. Dit betekent bijvoorbeeld dat 83% van al het papier en karton dat we gebruiken al van afkomstig is van duurzaam geteelde bossen. De aluminium blikjes bestaan voor 73% uit gerecycled materiaal. Voor de stalen blikjes is dit 30%. Ook glas bestaat voor een steeds groter deel uit gerecycled materiaal (meer dan 77%).

Onze focus

In 2020 willen we voor 50% circulair ondernemen op basis van onze eigen berekeningsmethodiek. Om dit te bereiken focussen we op drie gebieden met stuk voor stuk onderliggende categorieën.

MVO-project: Boer Bier Water

Een goed voorbeeld van een MVO-project is ‘Boer Bier Water’. Binnen dit project hergebruiken we het restwater uit onze Lieshoutse brouwerij om hiermee de landbouw in de omgeving van de brouwerij via een irrigatiesysteem van water te voorzien. In 2019 konden we zo circa 400 duizend m³ gezuiverd water terugbrengen in de bodem. Zo beschikken de boeren ook in tijden van droogte over voldoende water om hun land te bewateren en blijft het bodemwater op peil.

Sustainable Development Goals

De Verenigde Naties stelden 17 doelstellingen op die een eind moeten maken aan onder andere armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: Sustainable Development Goals (SDG’s). Een zestal SDG’s hebben raakvlakken met onze kernactiviteiten. Hier gaan we ons de komende jaren hard voor maken.

In al onze uitingen wijzen we op de gevaren van overmatig alcoholgebruik. Daarnaast bieden we consumenten laag- en non-alocoholische alternatieven. Zo dragen we bij aan de preventie van schadelijk alcoholgebruik.

Wij minimaliseren waterverontreiniging en verhogen efficiëntie van watergebruik. Daarnaast dragen wij bij aan het verbeteren van waterbeheer in de omgeving.

Wij dragen bij aan het vergroten van het aandeel hernieuwbare energie in de energiemix door investeringen in onze brouwerijen.

Groei aanmoedigen van ondernemingen en het stimuleren van waardevol werk, ondernemerschap, creativiteit en innovatie. Hiernaast bevorderen we de bescherming van arbeidsrechten en een veilige en gezonde werkomgeving.

Wij dragen bij aan duurzaam gebruik van grondstoffen, het reduceren van voedselverspilling en het stimuleren van hergebruik, waardoor we het zo efficiënt mogelijk gebruik van natuurlijke hulpbronnen stimuleren.

Wij zijn actief in diverse publieke en private samenwerkingsverbanden. Daarnaast geven onze activiteiten een financiële impuls aan de omgeving waarin we actief zijn.

Circulair ondernemen

Meer lezen over Swinkels Family Brewers en circulair ondernemen? Bekijk hier al onze projecten.