Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

Fust bier voor de horeca

Wil jij met jouw horecazaak het favoriete bier van jouw klant op de tap aanbieden? Dan zit je bij sfbhoreca helemaal goed. Wij bieden een uitzonderlijk groot assortiment bierfusten aan met een volume varierend tussen 20L, 30L of 50L. Bij ons bestel je meer dan 65 verschillende merken op fust, waaronder bijvoobeeld; Bavaria, Swinckels’, La Trappe, De Molen, Brewdog en Uiltje. 

Heb je interesse om jouw fustbieren voor een eerlijke prijs bij sfbhoreca af te nemen? Neem dan contact met ons op en bespreek de mogelijkheden met een van onze professionals.

Bier fusten voor iedere horecaonderneming

Fust bier is een uitkomst voor iedere horecazaak die graag verschillende bieren aanbiedt op de tap. De grootte van de horecazaak bepaalt echter wel wat de ideale bierinstallatie is voor het fustbier. Zo is een fustenkoeling onder de bar geschikt voor horecazaken die 15HL tot 90HL bier per jaar schenken en een doorstroom-installatie is geschikt voor horecazaken die 75HL tot 150HL bier per jaar schenken. Bij een doorstroom-installatie zouden de bieren zelfs ongekoeld opgeslagen kunnen worden, het bier stroomt dan door gekoelde leidingen richting de tap, waardoor er toch een koud en fris biertje getapt wordt.

Wij bieden bier fusten van 20L, 30L en 50L aan. Deze volumes staan gelijk aan ongeveer:

  • 20L bier fust:  90 fluitjes en 70 vaasjes
  • 30L bier fust: 135 fluitjes en 105 vaasjes
  • 50L bier fust: 220 fluitjes en 180 vaasjes

Wanneer jouw horecazaak meer dan 150 HL bier per jaar verkoopt, raden wij een tankbierinstallatie aan. Wanneer er grote hoeveelheden pils wordt getapt vermindert een tankbierinstallatie het tapverlies, en daarbij scheelt het jou en je personeel gesjouw met bier fusten. Bij sfbhoreca bieden wij zowel Swinckels' als Bavaria pilsner aan als tankbier. Voor meer informatie over tankbier klik je hier.

Fust bier bij sbfhoreca

Bij sfbhoreca koop je fust bier online voor een eerlijke prijs. Wij bieden een groot assortiment speciaal bieren aan, waardoor jij jouw gasten kan blijven verassen. Zo bestel je bij ons meer dan 65 verschillende merken op fust. Sfbhoreca heeft bovendien de kennis in huis om te kunnen adviseren welke bieren het beste bij jouw horecazaak passen. Zo ben jij verzekerd van een mooi portfolio aan tapbieren. We leveren het fust bier de dag na bestelling en nemen lege fusten bij een volgende levering meteen weer mee. 

Hoe werkt fust bier?

Om het bier uit het fust te krijgen wordt er gebruik gemaakt van koolzuurgas. Dit gas is opgeslagen in een koolzuurcylinder en komt via de koppeling, die op de bier fust zit aangesloten, de bier fust binnen. Door de druk van het koolzuur stroomt het bier vervolgens via de koppeling door een bierleiding richting de tap. Het bier kan worden gekoeld door de fusten in een koeling op te slaan, maar het is ook mogelijk om het bier door een koelunit te laten lopen waardoor de fusten op kamertemperatuur kunnen worden opgelsagen. Het vervangen van een fust is eenvoudig en duurt minder dan een minuut. 

Verschillende merken gebruiken verschillende koppelingen. Om het je makkelijk te maken zijn alle koppelingen bij ons verkrijgbaar, in ruil voor een klein borgbedrag. 

Zoals ieder consumptieproduct is ook bier helaas beperkt houdbaar. Na het openen van een fust bier is het bier 2 tot 3 weken houdbaar wanneer het fust gekoeld staat opgeslagen. Wanneer het fust op kamertemperatuur wordt bewaard, is het bier 3 tot 5 dagen houdbaar. 

Samen voor jouw zaak

Ben je benieuwd wat fust bier voor jouw horecazaak kan betekenen? Wij denken graag met je mee! 

Ontdek ons brede assortiment aan fustbieren