Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

Weihenstephan

Over Weihenstephan

Weihenstephan combineert traditie en technologie.
Brouwerij Weihenstephan werkt nauw samen met het Harvard voor de brouwers, de School of Life Sciences van de Technische Universiteit van München. Niet geheel toevallig is deze brouwersfaculteit in het Weihenstephaner klooster gevestigd. De universitaire kennis en hypermoderne brouwinstallaties, gecombineerd met een stevige scheut historie en traditie, leveren 15 originele Duitse bieren op van uitzonderlijke klasse.
 

Qualität, Qualität en nog eens Qualität
Om te kunnen voldoen aan de kwaliteitsstandaard ‘Premium Bavaricum’ past Brouwerij Weihenstephan het meerfasen monitorsysteem toe. Dat houdt in dat de brouwerij volgens een vast protocol monsters neemt gedurende alle fases van het brouwproces. Van de binnenkomende ruwe grondstoffen tot het eindproduct dat de brouwerij verlaat. 

De Weihenstephan bieren:

Weihenstephaner Hefeweissbier 5,4%

Zacht, fris en romig. De tarwe geeft die romigheid, plus een lichte, aangenaam friszure smaak. In de geur domineert banaan en kruidnagel.

Dit bier gaat goed samen met: varkensvlees, saté, Weisswurst en geitenkaas.

  

Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholarm 0,5%

Dit goudgele, alcoholvrije tarwebier smaakt net als een premium tarwebier: pittig, fris en rond. Met hinten van kruidnagel en honing, en een fruitig karakter.

Dit bier gaat goed samen met: varkensvlees, saté, weisswurst en geitenkaas.

  

Weihenstephaner Vitus 7,7%

De robuustere versie van de klassieke Hefeweizen. De karakteristieke geur en smaak, vol van banaan en abrikoos, wordt aangevuld met een beetje kruidnagel.

Dit bier gaat goed samen met: varkensvlees, saté en oude geitenkaas.

  

Weihenstephaner Korbinian 7,4%

Korbinian is een donker bruine doppelbock met een volle smaak. Bij elke slok proef je hinten van pruimen en vijgen.

Dit bier gaat goed samen met: chocolade desserts, wild en gans.

  

Weihenstephaner Dunkel 5,3%

De karakteristieke geur en smaak vanwege de gist wordt aangevuld met tonen van karamel van de donkere mout. Fris en romig, aangevuld met een beetje kruidnagel.

Dit bier gaat goed samen met: lichte worsten, gegrilde entrecote en sleutelkaas.

  

Weihenstephaner Original Helles 5,1%

Net iets minder prikkelend bitter dan een pils - granige broodsmaak en lichte kruidigheid domineert.

Dit bier gaat goed samen met: pasta carbonara.

  

Nog meer uit het assortiment van Weihenstephaner: 

 

  

De Brouwerij

De Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan in Freising is de bakermat van de Beierse brouwcultuur. Al in 1040 kregen de Benedictijner monniken van het Weihenstephan klooster het recht om bier te brouwen. Daarmee is het de oudste bierbrouwerij ter wereld. Ook opmerkelijk: sinds 1803 is de brouwerij eigendom van de Vrijstaat Beieren en staat daarmee onder controle van het Beierse Ministerie van Cultuur

  

Weihenstephan POS materiaal voor optimale zichtbaarheid in jouw zaak

Om de zichtbaarheid van onze biermerken in de horeca te vergroten, beschikken wij over een uitgebreid assortiment aan POS materialen. Deze attributen helpen bij het aantrekken van gasten en ondersteunen bij de verkoop en het genereren van een hogere omzet. Zie hieronder een greep uit de POS materialen van Weihenstephaner. Benieuwd naar het gehele assortiment? Klik op de gele button en maak kennis met onze brouwerij.