Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

Gin

De geschiedenis

Gin is verre familie van de oer-Hollandse jenever. Jenever werd voor het eerst gedistilleerd in het begin van de 17e eeuw, door de Nederlandse arts Franciscus de le Boë Sylvius. Zijn jenever werd uiteindelijk een distillaat op basis van jeneverbessen en graan. Door Koning Willem III en zijn goede band met de Engelsen kwam de jenever naar Engeland. De Engelsen probeerde de jenever na te maken maar dat lukte niet helemaal, het graan element in de gestookte drank kwam niet tot zijn recht. De uitgeklede versie van hun ‘ginnever’ en later gewoon gin, begon echter wel aan een grote wereldwijde opmars.

Tanqueray 

 Gordon's

Gin

Gin

Charles Tanqueray begon in 1830 met een distilleerderij in Bloomsbury in Londen. Charles Tanqueray werd gezien als een pionier in de ginwereld. Tanqueray was niet bang om dappere ideeën in zijn eigen unieke stijl te mengen. Hij bedacht gin-recepten die tot op de dag van vandaag wereldwijd worden genuttigd. Een perfecte mix van vindingrijkheid, erfgoed en hard werken. Sinds 1948 wordt Tanqueray verkocht in kenmerkende groene flessen met een vorm die geïnspireerd is op een cocktailshaker.

Meer dan 250 jaar geleden (1769) startte Alexander Gordon zijn distilleerderij in Londen en begon hij met het creëren van het recept voor een briljant smakende gin. Alexander Gordon begon zoals hij dat wilde, door eerst de beste ingrediënten te zoeken. Deze aandacht voor detail en het hoge gehalte aan jeneverbessen heeft Gordon’s de erkenning opgeleverd als de ‘ginniest’ onder de gins. Tegenwoordig is Gordon’s ’s werelds bestverkochte gin. Bekroond met vier Royal Warrants en een indrukwekkende selectie internationale gin-prijzen.

Tanqueray 

Assortiment

Tanqueray London Dry Gin

Tanqueray No TEN

Tanqueray Flor de Sevilla

Een van ‘s werelds meest bekroonde gins. Een heldere frisheid en bitterzoete tonen, dankzij het perfecte distillaat van jeneverbes, koriander, engelwortel en zoethout. Perfect in elke gincocktail.

Handgemaakt in kleine batches. Een van de weinige gins die verse citrusvruchten aan het distillatieproces toevoegt. De buitengewone, explosieve volle smaak van verse vruchten zoals grapefruit, sinaasappel en limoen kenmerken deze unieke gin.

Gemaakt met bitterzoete sinaasappels uit Sevilla voor een fruitige en pittige smaak, uitgebalanceerd met de 4 ingrediënten van onze klassieke London Dry gin: jeneverbes, koriander, engelwortel en zoethout.

Gordon's

Assortiment

Gordon's London Dry Gin

Gordon's Premium Pink

Gordon's Sicilian Lemon

Een drievoudig gedistilleerde gin van jeneverbessen, korianderzaad, engelwortel, zoethout, liswortel, sinaasappel en citroenschil. Hoewel het exacte recept sinds 1769 een goed bewaard geheim is gebleven!

Geïnspireerd door een origineel Gordon-recept uit 1880. Fijn fruitige zoetheid, heerlijke geur en subtielere toets van jeneverbessen.

Een heerlijke mediterrane twist aan een origineel Gordon-recept uit 1931.

De klassieke smaak van Gordon’s is perfect in balans met de beste Siciliaanse citroenen.

Perfect Serve

Gin & Tonic

Gin-tonic, of GT zoals de echte liefhebbers hem noemen, is al jaren dé cocktailtrend voor op een heerlijk zomerse dag! Simpel om te maken, makkelijk te variëren én altijd lekker. Voor een perfecte GT is het volgende nodig: de juiste verhoudingen, de beste ingrediënten en het liefst een straaltje zon.

De cocktail werd in de achttiende eeuw geïntroduceerd in het leger van de Britse Oost-Indische Compagnie in India. De aan de tonic toegevoegde stof kinine hielp tegen malaria. De Britse officieren temperden de bittere smaak van de kinine met een mengsel van water, suiker, limoensap en gin. Het huidige tonicwater wordt tegenwoordig zoeter gemengd, met minder kinine, en is hierdoor een stuk minder bitter.

Recept

50 ml van je favoriete Tanqueray of Gordon’s Gin
100-120 ml (Premium) tonic
Eventuele garnering (denk bijvoorbeeld aan: limoen, steranijs of komkommer)

Het maken van een Gin tonic is simpel! Zolang je de juiste verhoudingen aanhoudt kun je experimenteren met verschillende garneringen en smaakcombinaties, totdat je jouw favoriet hebt ontdekt!
Op zoek naar een variant op deze klassieke gin cocktail? Klik hieronder voor Tanqueray en Gordon’s serve suggesties.