Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

Vodka

Wat is vodka?

Vodka is een heldere en transparante sterke drank met ongeveer 40 % alcohol. Het is van oudsher vooral bekend uit Rusland, Polen en Finland. Er is veel gesteggel waar de oorsprong van vodka ligt. Zowel de Russen als de Polen claimen de uitvinders te zijn. Daarnaast schrijven ze het in Rusland als vodka de Polen als wodka en de Finnen als votka.

De drank wordt onder andere gestookt uit granen zoals tarwe, gerst, of rogge, maar ook aardappels, quinoa en druiven behoren tot de mogelijkheid. Door een Europese wet mag vodka van allerlei landbouwproducten worden gemaakt, als het maar op het etiket komt te staan.

Tijdens het distillatieproces ontstaat de vodka met een alcoholpercentage van 96 %. Daarna wordt het gefilterd over houtskool om het zo zuiver mogelijk te krijgen Daarna wordt bronwater toegevoegd om een lager alcoholpercentage te krijgen.

Vroeger dronk men vodka puur, dat gebeurt nu nog steeds natuurlijk in de meeste Oost Europese landen, maar wereldwijd gebruikt men vodka steeds vaker voor mixdrankjes en cocktails. Ook flavoured vodka, vodka met een smaakje, is in opmars.

Vodka
Assortiment

Smirnoff  Vodka
Smirnoff No. 21 Red Vodka wordt driemaal gedistilleerd van een mix van verschillende granen en vervolgens tien keer gefilterd door houtskool. Dit resulteert in een uitzonderlijke, pure, soepele drank. No. 21 heeft een heldere, frisse smaak en een koele afdronk. De kwaliteiten van Smirnoff No. 21 worden doorlopend erkend. In 2005 organiseerde The New York Times een blinde vodkaproeverij met vodka’s van wereldklasse. Smirnoff No. 21 won toen als ‘absolute favoriet’. Tijdens de San Francisco Spirits Competition in 2013 kreeg No. 21 een gouden medaille. Smirnoff No. 21 is de heerlijke basis voor veel van ’s werelds beroemdste gemixte drankjes en cocktails. De heldere smaak maakt hem extreem veelzijdig, eenvoudig te serveren op feestjes of om van te genieten met wat vrienden. Het is een perfecte basis voor klassieke drankjes als de vodka met limoen en spuitwater of een vodka tonic, maar ook voor cocktails, van de Cosmopolitan tot de Moscow Mule, en natuurlijk de beroemde vodka martini.

 

Ketel One Vodka
Super-premium vodka van het familiebedrijf Nolet Distillery in Schiedam. Voor de familie Nolet is er niets dat ze niet doen voor een uitstekende kwaliteit. De Nolets hebben een wat aparte werkwijze, maar dit is niet alleen om anders te zijn. Ze hanteren die werkwijze, omdat ze zo tot echte kwaliteit komen. Een combinatie van keteldistillatie en moderne distillatie. De Nolets hebben hun uitvoerige ervaring in het distilleren ingezet om een vodka te maken die anders is dan alle andere. Elke batch wordt dan ook persoonlijk door de familie Nolet goedgekeurd. Ketel One-vodka is bekroond als ‘Best Selling Vodka’ en ‘Most Trending Vodka’ in het ‘The World’s 50 Best Bars’-merkrapport van 2015 van Drinks International. Frisse citrusaroma’s, zijdezacht op de tong met een knapperige, levendige tinteling tot de afdronk. Ketel One-vodka heeft een verfijnde, knapperige citrussmaak, die het lekkerst is in cocktails als de Bloody Mary, de Martini, de Dutch Mule of zelfs puur met ijs.

Ketel One Botanicals
Met respect voor de rijke familietraditie en de steeds bewustere consument introduceerden Carl Jr. en Bob Nolet in 2018 op de Amerikaanse markt Ketel One Botanical: gemaakt van vodka met een alcoholpercentage van 30%, gedistilleerd met botanische kruiden en zorgvuldig verrijkt met natuurlijke fruitessences. Vernieuwend en fris met de zuivere en zachte kracht van Ketel One Vodka.

Ketel One
Grapefruit & Rose

Is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar pittige grapefruit en de elegantie van verfijnde rozenblaadjes.

Ketel One
Peach & Orange Blossom

Spreekt mensen aan die houden van weelderige, sappige witte perziken en gedurfde tonen van geurige oranjebloesem.

Perfect serves

Cucumber & Mint Spritz
Serveer 50ml Ketel One Botanical Cucumber & Mint en 150ml bruiswater in een wijnglas met ijsklontjes. Garneer met een takje munt.

Grapefruit & Rose Spritz
Serveer 50ml Ketel One Botanical Grapefruit & Rose en 150ml bruiswater in een wijnglas met ijsklontjes. Maak af met een schijfje grapefruit.

Peach & Orange Blossom Spritz
Serveer 50ml Ketel One Botanicals Peach & Orange Blossom en 150ml bruiswater in een wijnglas met ijsklontjes. Garneer met een schijfje sinaasappel.