Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

Assortiment

Talisker 10 year old

Een krachtige single malt whisky, met een zeezoute neus, pittige complexiteit, een rokerig zoet karakter en een kenmerkende peperachtige afdronk. Elke slok is een voorproefje van het Isle of Skye zelf, een van de meest afgelegen, winderige maar toch prachtige landschappen in Schotland. Dit is een van de meest bekroonde Single Malt Scotch Whisky’s ter wereld, inclusief goudenmedaillewinnaar bij de San Francisco World Spirits Competition 2018.

Nosing & Tasting

KLEUR: Schitterend goud.

BODY: Vol en rijk.

NEUS: Krachtige turfrook met een vleugje zeewaterzout van verse oesters, met een citruszoete smaak.

SMAAK: Een rijke zoetheid van gedroogd fruit, rookwolken, sterke gerstemoutaroma’s, verwarmend en intens. Peperig aan de achterkant van de mond.

AFDRONK: Groot, lang, verwarmend en peperig in de afdronk met een smakelijke zoetheid

Perfect Serve:

Signature Cocktail:

Foodpairing:

Talisker serveer je puur, met ijs (on the rocks) of met een klein beetje water om de smaak nog meer te openen.

Talisker Sea Sour
Een klassieke whisky sour met een unieke Talisker twist, rijke peper and specerijen tonen van Talisker met limoen, suiker en selderij bitters. Afgemaakt met verse venkel tips.

Door het maritieme karakter van Talisker adviseren wij hierbij gerookte Schotse zalm te serveren. Een perfecte combinatie.

Lagavulin 16 Year old

Lagavulin wordt vereerd door kenners en experts en staat bekend als “de koning van Islay”. Het is een ‘essentiële’ Scotch Whisky die elke connaisseur of liefhebber moet kennen. Een van ’s werelds favoriete Malt Whisky’s. Deze veelgevraagde Single Malt is minstens 16 jaar gerijpt in eikenhouten vaten en heeft de enorme turfrooksmaak die typisch is voor het zuiden van Islay, terwijl hij ook een rijkdom en een droogheid biedt die het een werkelijk interessante dram maakt. De Lagavulin 16 is de Islay-dram geworden van de Lagavulin-distilleerderij. 


Nosing & Tasting

KLEUR: Diep amberkleurig goud.

BODY: Vol, rijk van smaak.

NEUS: Intens van smaak, turfrook met jodium en zeewier en een rijke, diepe zoetheid.

SMAAK: Droge turfrook vult het gehemelte met een zachte maar sterke zoetheid, gevolgd door zee en zout met een vleugje hout.

AFDRONK: Een lange, elegante met turf gevulde afdronk met veel zout en zeewier. ­­­­­

Perfect Serve:

Lagavulin serveer je puur, met ijs (on the rocks) of met een klein beetje water om de smaak nog meer te openen.

Foodpairing:

Serveer Lagavulin samen met oesters, perfecte combinatie, maar ook sterke (blauw geaderde) kaas zal er zeer goed bij smaken.

Classic Malts Selection

Ontdek een wereld van smaak

Smaak, daar draait het om bij single malt whisky’s. Elke regio van Schotland heeft zijn eigen kenmerkende en veelzijdige smaak. De regio’s in Schotland zijn onderverdeeld in Speyside, Highlands, Lowlands en Islands. Verreweg de meeste single malts komen uit Speyside. Meer dan de helft van alle Schotse distilleerderijen bevindt zich daar. Het vruchtbare dal van de rivier de Spey is zonder twijfel het hart van heel maltwhisky distillerend Schotland. De smaak van honing, vanille en vers fruit is specifiek voor deze regio. De Highlands is geografisch gezien de grootste regio met indrukwekkende kustlijn, weidelandschappen, ruige bergen en uitgestrekte heidevelden. De malts uit deze regio bieden een scala aan complexe smaken, van zee-invloeden tot heide en honing. Het landschap van de Lowlands kenmerkt zich door zachte, glooiende velden en is daarom ideaal voor het verbouwen van graan. Het liefelijke komt tot uiting in deze single malts, doorgaans licht, fris, bloemig met tonen van graan. De Islands maken deel uit van de Schotse Binnen-Hebriden. De ruwe, winderige en kale landschappen van deze eilanden leveren veelal single malts op met sterke turf- en zeearoma’s maar ook de herkenbare rokerigheid.

 

Wat is een Single Malt Whisky?

Het woord single zegt het eigenlijk al. Een Schotse single malt whisky is het product van één en dezelfde distilleerderij. Dus het hoeft niet afkomstig te zijn uit één vat, uit één partij of één graansoort, maar wel uit één distilleerderij. De Talisker 10 years old kan dus samengesteld zijn uit een mengsel van verschillende distillatierondes of van verschillende vaten, mits deze allemaal geproduceerd zijn in de distilleerderij van Talisker zelf. Op deze manier houdt men natuurlijk ook de kwaliteit en de constante smaak ik de gaten.

Dit in tegenstelling tot de blended whisky’s waar een fles whisky vaak uit een mengsel van verschillende distilleerderijen bestaat. Johnnie Walker is het perfecte voorbeeld van een blended Scotch whisky.