Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

Rum

Wat is rum?

Rum komt oorspronkelijk uit het Caribisch gebied en wordt gemaakt van het bijproduct van suikerriet dat melasse heet. Soms wordt ook suikerrietsap of suikersiroop gebruikt. Door fermentatie ontstaat alcohol en door het te distilleren krijgt men een drank met een hoger alcoholpercentage. Net zoals maltwhisky, cognac en wijn rijpt rum in een houten vat, zo krijgt het zijn bruine kleur. De witte/transparante rum rijpt in stalen tanks. Vaak is de rum een blend, dat wil zeggen, men mixt diverse soorten rum om een constante kwaliteit en smaak te waarborgen. De betere rum drink je puur of ‘on the rocks’ maar rum is ook favoriet voor het maken van longdrinks en cocktails. Denk aan de klassieke Cuba Libre (met cola) en de Mojito uiteraard.

Captain Morgan Rum

Captain Morgan heeft in de 17de eeuw echt bestaan. Hij begon als piraat, werd later kapitein en eindigde uiteindelijk als de gouverneur van Jamaica. Zijn kleurrijke leven stond bol van de avonturen met zijn bemanning. In Jamaica verschoof zijn belangstelling naar zijn suikerrietplantage en de perfectionering van de rum. De geest van Sir Henry Morgan leeft nu voort in zijn legendarische rum. Captain Morgan biedt eindeloze veelzijdigheid als basis voor elke cocktail.

Ron Zacapa Centenario ‘aged above the clouds’

Zacapa Rum wordt gemaakt in Guatemala volgens het Solera proces door Master Blender, Lorena Vasquez. Het Solera-proces kenmerkt zich door de rum met verschillende leeftijden en persoonlijkheden samen te brengen, te ‘blenden’ maar dat ze kunnen blijven doorrijpen en ze het karakter overnemen van de gebruikte bourbon-, cognac- en sherryvaten waarin ze rusten. Dat rijpen gebeurt in het “huis boven de wolken” op 2.300 meter boven de zeespiegel. Op deze hoogte vertraagt de koele en ijle berglucht het verdampingsproces waardoor meer van de kostbare rum behouden blijft en in de vaten mag doorrijpen. Alleen hier, hoog boven de wolken, kunnen het uitzonderlijk volle aroma, de mooie kleur en de rijke smaak van Zacapa zich tot in de perfectie ontwikkelen. Dit superieure proces leidt tot een luxe blend van rum van verschillende leeftijden, waarvan men zowel puur, ‘on the rocks’ of als ingrediënt in en superieure cocktail kan genieten.

Rum

Assortiment

Captain Morgan Original Spiced Gold

Captain Morgan Original Spiced Gold is een premium drank, gemaakt van de fijnste Caribische rum als basis en is aangevuld met avontuurlijke kruiden. Het is de complexe mix van kruiden en rijping in gebrande bourbonvaten van Amerikaans eiken, dat tezamen de rijke vanillesmaak geeft. Captain Morgan Original Spiced Gold is de perfecte drank om met cola te serveren, maar ginger ale en limonade zijn ook goede maatjes. De legendarische mix kan het beste in een stoere pul over ijs geserveerd worden met een schijfje limoen. Het heeft een soepele en frisse smaak. Perfect om van te genieten met je beste makkers!

Captain Morgan White Rum

Captain Morgan White Rum is een witte rum gemaakt van een selectie van de fijnste Caribische rum soorten en is vijf keer gedistilleerd. Captain Morgan White Rum heeft een soepel, gemiddeld sterk smaakprofiel met een lichte zoetheid. De witte rum is de ideale basis voor veel mixen en is daarmee eindeloos veelzijdig. Gebruik Captain Morgan White Rum om mojito’s te maken: mix munt, limoen, suikersiroop en ijs in een pulglas. Voeg vervolgens Captain Morgan White Rum en spuitwater toe voor deze klassieke rumcocktail. Captain Morgan White Rum combineert ook goed met cola of limonade met veel ijs en met een partje limoen.

Ron Zacapa 23 years old

Zacapa 23 Years is een super-premium rum, gemaakt van een rums van tussen de 6 en 23 jaar oud. Zacapa is gemaakt van uitsluitend de zoetste, eerst geperste suikerriet - in plaats van melasse - en is gerijpt in een aantal oude eiken vaten die eerder werden gebruikt voor Amerikaanse whisky’s, Oloroso en Pedro Ximinez sherry. Deze 23 jaar oude rum met complexe smaken drinkt men het best puur of met ijs of als ingrediënt in een cocktail.

Perfect serves

In tegenstelling tot diverse andere sterke alcoholische dranken is rum niet echt gebonden aan veel ingewikkelde wetgevingen en regels?

Rum en de marine onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn? Volgens Winston Churchill waren marinetradities niets anders dan “rum, sodomy and the lash”

De allereerste rum waarschijnlijk uit Brazilië komt? De allereerste Portugezen die daar aankwamen begonnen gelijk met het planten van suikerriet.

Volgens verhalen gebruikte George Washington in de 16de eeuw honderden liters rum om zijn eerste politieke zetel veilig te stellen. 

Promomaterialen