Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

Mooie Boules Haarlem

15 tapkranen

De bar van Mooie Boules Haarlem telt vijftien tapkranen. Twee groepen van zeven, met in het midden de taps voor speciaalbier en aan beide uiteinden de kranen voor pils. Dat blijkt goed te werken. Het komt nogal eens voor dat meerdere groepen tegelijk klaar zijn met hun spel en dan collectief hun dorst willen lessen. “Deze opstelling bevordert de doorstroming”, ervaart Koster. “Swinkels denkt mee en adviseert. Het is een open communicatie, we voelen elkaar goed aan. En ze hebben een open oog voor nieuwe spelers in de markt.”

Voor de lokale Uiltje Brewing Company, die praktisch om de hoek zit bij Mooie Boules in Haarlem, zijn vier taps gereserveerd; standaard voor de populaire, fruitige IPA Bird of Prey en drie voor wisselende seizoensbieren. Sinds vorig jaar maakt Uiltje deel uit van Swinkels Family Brewers. “Voor ons is dat de kers op de taart! We hechten eraan dat in alle vestigingen mooie lokale bieren geschonken worden.”

Op de tap verder Witte Trappist van La Trappe, Weihenstephaner Weizen en de best wel stevige Cornet. “Een echt herfst- en winterbier, dachten wij. Maar hij blijkt hier ook in de zomer goed te lopen. Rodenbach Fruitage verkopen we op fles, net als La Trappe Dubbel en Tripel.” En dan is er nog een aparte tap voor Swinckels’ 0.0.

Grote ballen, klein balletje en keilen maar! Jeu de boules had een wat sullig imago, maar wat blijkt? Het is een doorslaand succes tijdens bedrijfsuitjes, teambuildings, vriendenavonden, partijtjes en familiedagen. Horecagroep Mooie Boules speelt hierop in. Vorig jaar openden ze hun vijfde vestiging in Haarlem. Een speeltuin voor volwassenen, volgens mede-eigenaar Björn Koster.  

Vrienden en collega’s die samen spelen, willen daarbij ook lekker eten en drinken. Dat kan bij Mooie Boules. Het concept voorziet in twee keukens. Eén ingevuld door Ron Gastrobar met Indonesische gerechten en - streetfood. De ander door de Haarlemse ondernemer Michael Kras, bekend van Fishbar Monk (oesters, fish and chips, garnaalkroketjes) en Roast Bistro Bar (classic burgers, hot wings, etc.). Het bier wordt verzorgd door Swinkels Family Brewers uit Lieshout.