Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

Ben je een grootverbruiker van bier? Dan is een tankbierinstalllatie de juiste keus. De biertanks worden rechtstreeks vanuit de tankwagen met koud bier gevuld. De tanks worden continu gekoeld. Daardoor blijft het bier 4 tot 6 weken houdbaar.

Dat koelen gebeurt in een koelcel of met een koelmantel. De tank wordt voorzien van een eenmalige kunststof zak, waarin het bier wordt gepompt. Hierdoor hoeft de tank aan de binnenzijde niet gereinigd te worden. Het bier in de tank staat onder persdruk van perslucht en stroomt met de juiste tapsnelheid via gekoelde leidingen  naar de tapkraan. Je kunt dus grote hoeveelheden blijven doortappen en creëert door de constante frisheid een optimale bierbeleving voor uw gasten.

Kenmerken:

 • Geschikt voor verbruik vanaf 150 HL per jaar.
 • Te gebruiken in tanks van 500, 1000 of 5000 liter.
 • Een aangesloten tank is 4 tot 6 weken houdbaar.
 • Reiniging: 1 keer per 4 weken.
 • Het aantapverlies is beperkt en er is geen koolzuur nodig.
 • Zeer geschikt voor hoge tapcapaciteit.
 • Het verwisselen van een tank doe je in minder dan 1 minuut.

In detail:

 • Belangrijk voor het installeren: de afstand van de tankauto tot de biertank is maximaal 55 meter.
 • Bij iedere vulling wordt een nieuwe kunststof zak geplaatst. De tank hoeft aan de binnenzijde daarom niet gereinigd te worden.
 • Het koelsysteem zorgt voor een constante, koude temperatuur van het bier tussen de 3 en 5 graden.
 • Om het bier uit de tank te drukken, wordt gebruik gemaakt van een luchtcompressor. Voor de perfecte tapsnelheid wordt het persgas via de drukregelaar op de juiste tapdruk ingesteld.
 • De maximale druk op een biertank is 3 bar (wettelijke veiligheidsnorm).
 • De afstand van de tank naar de tapkraan is mogelijk tot maximaal 120 meter gelijkvloers.
 • Het bier wordt vanaf de biertank tot aan de tapkraan gekoeld met koudwatercirculatie.

Veiligheid

De maximale druk in de biertank is afgesteld op 3 bar. Bij een hogere druk treedt automatisch de hogedrukbegrenzer in werking en wordt de lucht afgeblazen. Sluit bij het afblazen de hoofdafsluiter en stel de druk in onder de 3 bar.

De kelderbierinstallatie valt onder het warenwetbesluit drukapparatuur categorie 3. Hij moet daarom voldoen aan het protocol Nederlandse Brouwers. Het is verplicht alle activiteiten volgens het protocol uit te laten voeren door gekwalificeerd en deskundig personeel van de eigenaar van de tankbierinstallatie.

De tankbierinstallatie wordt door onze Horeca Service afdeling geïnstalleerd. Ook verlenen wij advies en service op gebied van storingen, onderhoud en reinigingen. U kunt voor de mogelijkheden hierover contact opnemen met uw accountmanager.  

Tankbierinstallatie; vers bier direct van de brouwerij

Tankbier voor de horecaonderneming 

Wanneer jouw horecaonderneming meer dan 150 HL bier per jaar verkoopt, is een tankbier installatie de beste optie.  Met een tankbier installatie verspilt jouw zaak minder bier, sjouw je met minder fusten en creëren je de optimale bierbeleving voor jouw gasten.

Biertanks hebben een capaciteit van 500, 1000 of 5000 liter en worden rechtstreeks vanuit de bier tankwagen met koud bier gevuld. Het koelsysteem zorgt vervolgens voor een constante temperatuur tussen de 3 en 5 graden waardoor het bier wel 4 tot 6 weken houdbaar blijft. Dit koude bier stroom door middel van perslucht met de juiste snelheid via gekoelde leidingen naar de tapkraan. Zo kan er onafgebroken een grote hoeveelheid fris en vers bier getapt worden. 

SFBhoreca levert zowel Bavaria als Swinckels’ Pilsener voor biertanks. Heeft jouw horecazaak nog geen tankbier installatie? Wij helpen graag met het zetten van deze stap.  

Tankbier bestellen bij sfbhoreca

Bij SFB horeca is tankbier eenvoudig online te bestellen. Bestel je vandaag voor 12:00 uur, dan zorgt onze bierchauffeur dat jouw biertank de volgende dag weer vol zit. Wij bieden zowel Bavaria pilsener als Swinkels’ pilsener aan als tankbier. Deze bieren worden beide in onze eigen brouwerij gebrouwen waardoor wij jou kunnen verzekeren van de beste kwaliteit. 

Hoe werkt onze tankbier installatie? 

 •  Onze bierchauffeur vult jouw biertank op bestelling, waardoor jouw horecazaak moeiteloos een hectoliter bier koud heeft staan. 
 • De binnenkant van de tank hoeft niet schoongemaakt te worden, omdat bij iedere vulling een nieuwe kunststof zak wordt geplaatst waar het bier in wordt gepompt.  
 • Het bier wordt uit de tank gedrukt door middel van een luchtcompressor, hierdoor kan de perfecte tapsnelheid worden ingesteld via een drukregelaar
 • Het koelen van het bier gebeurt in een koelcel, bijvoorbeeld in jouw bieropslag, of door middel van een koelmantel. 
  Ook de leidingen van de tank tot de tapkraan wordt gekoeld middels koudwatercirculatie waardoor het bier gekoeld blijft tot het glas.