Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

Uiltje Brewing Company kan focussen op creativiteit door overname Swinkels Family Brewers

Persbericht woensdag 28 april 2021

  • Swinkels Family Brewers geeft invulling aan de groeistrategie en breidt aanbod aan eigen merken uit 

  • Uiltje Brewing Company gaat voor kennis en ervaring van eeuwenoude familiebrouwer om verder te kunnen groeien  

Haarlem – Vandaag kondigt Swinkels Family Brewers de overname aan van Uiltje Brewing Company. Uiltje Brewing Company staat bekend als eigenzinnige bierbrouwerij, met een sterk merk dat naam maakte met opvallende illustraties op het blik. De overname is voor Swinkels Family Brewers een verdere invulling van de groeistrategie. Door de toevoeging van deze creatieve modern craft bierbrouwerij wordt het totale bierportfolio van Swinkels Family Brewers verder versterkt. Anderzijds kan Uiltje Brewing Company door de overname optimaal kennis, ervaring en capaciteit van de eeuwenoude familiebrouwer benutten om verder te groeien en krijgt Uiltje Brewing Company de ruimte volledig te focussen op kwaliteit en creativiteit. Een grote wens van oprichter Robbert Uyleman.

De Haarlemse brouwerij is in 2012 opgericht door Robbert Uyleman. De brouwerij brouwt inmiddels 10.000 hectoliter bier per jaar en er zijn 27 mensen werkzaam. Uiltje Brewing Company biedt tientallen bieren aan en brengt bijna elke week een nieuw bier uit. Bekende bieren van de brouwerij zijn onder andere Bird of Prey, Trackdown, Dikke Lul 3 Bier!, en de alcoholarme Superb-Owl. De aansluiting van Uiltje Brewing Company bij Swinkels Family Brewers betekent dat de Haarlemse brouwer gebruik kan maken van de uitgebreide kennis en jarenlange ervaring op het gebied van innovatie en duurzaamheid. De samenwerking heeft ook voordelen van praktische aard, doordat Uiltje Brewing Company bijvoorbeeld haar distributiecapaciteit verder kan opvoeren. 

Krachtig in craftbier  
Het aanbod van speciaalbieren loopt sinds de laatste jaren flink op, omdat steeds meer consumenten bier met meer smaak en beleving willen drinken. Swinkels Family Brewers zal haar positie in deze modern craftbier markt nog verder versterken. Met de overname van o.a. Palm Belgian Craft Brewers en Brouwerij De Molen heeft de familiebrouwer rijke ervaring met het uitbreiden van haar portfolio met verschillende type bieren. Daarnaast heeft de brouwer haar positie vergroot door de overname van Bier&cO, een van de grootste speciaalbierimporteurs van Europa. 

Peer Swinkels, CEO van Swinkels Family Brewers: “Met Uiltje Brewing Company voegen we een enorm interessante craftbrouwer toe aan onze familie van brouwerijen. We kijken er dan ook naar uit om samen verder te werken aan de craft bier revolutie in Nederland en daarbuiten. Als familiebrouwer herkennen wij de passie en drive voor het brouwen van een echt goed bier als geen ander. Uiltje Brewing Company staat bekend om haar fantastische bieren en de ludieke illustraties op de blikken. Een ontzettend sterk merk waar de ambitie en creativiteit vanaf spat, een merk waar nog veel meer potentie in zit. Met de overname van Uiltje Brewing Company voegen we een onderscheidende speler in de modern craftbier markt toe aan ons aanbod van eigen merken. We kunnen met onze kennis en capaciteit gezamenlijk de biergeneratie van nu nóg enthousiaster maken.” 

Ruben Korthuis, Algemeen Directeur van Uiltje Brewing Company: “Wij verheugen ons enorm om onderdeel te worden van Swinkels Family Brewers, een mooi familiebedrijf met een ontzettend lange bierhistorie. We zien zoveel kansen en willen graag verder groeien. Met Swinkels Family Brewers halen we zoveel technische kennis in huis. Want de keuze voor deze grote stap is niet in de laatste plaats een keuze voor groei, maar een keuze voor kwaliteit en creativiteit. Via Bier&cO zijn wij met Swinkels Family Brewers in contact geraakt en was het wederzijds vertrouwen een essentieel element. Daarnaast weten we dat Swinkels Family Brewers een sterke ondernemersgeest heeft waarbij we ons erg thuis voelen: voor ons een perfecte match.”

Limited edition ‘Uiltje loves Swinkels’ blik 

Om de overname te vieren heeft Uiltje Brewing Company een limited edition bier ontwikkeld waarbij de illustratie op het blik het verhaal van de samenwerking vertelt. Deze illustratie is gemaakt door Gerben Valkema, de vaste illustrator van de bierblikken van de brouwer uit Haarlem. 

-------------

 
Over Uiltje Brewing Company 
Uiltje Brewing Company is een Nederlandse brouwerij van bijzondere bieren. De brouwerij, opgericht als Het Uiltje in 2012, is bekend om het experimentele karakter van het assortiment. Met de groeiende populariteit van bijzondere bieren in binnen- en buitenland, heeft Uiltje Brewing Company zich op de internationale kaart weten te zetten door de talrijke IPA’s (India Pale Ales) en barrel aged bieren die de brouwerij heeft uitgebracht. De brouwerij is begonnen als contractbrouwerij in Haarlem, en beschikt sinds 2016 (mede dankzij een succesvolle crowdfunding) over een eigen brouwinstallatie. Deze produceerde in 2020 10 duizend hectoliter aan bier. Er werken 27 medewerkers bij de brouwerij in Haarlem aan één missie: in a crazy, stressful world our job is to entertain and offer a moment of escape. Uiltje Brewing Company heeft vele nationale en internationale prijzen gewonnen, en staat voor de tweede keer in de Top 100 Best Brewers in the World van bierplatform RateBeer. Ook buiten de bierwereld is de brouwerij bekend om de karakteristieke labels geïllustreerd door Gerben Valkema, winnaar van de Stripschapprijs 2021.

 Over Royal Swinkels Family Brewers 
Royal Swinkels Family Brewers Holding N.V. is de holdingmaatschappij van de Swinkels Family Brewers groep. Swinkels Family Brewers is een 100% onafhankelijk familiebedrijf. Al zeven generaties en ruim 300 jaar lang leidt de familie Swinkels een groep van ondernemingen die inmiddels beschikt over verschillende brouwerijlocaties: brouwerij Bavaria in Lieshout (Nederland), brouwerij de Molen in Bodegraven (Nederland), brouwerij Palm en de Hoorn in Steenhuffel (België), brouwerij Rodenbach in Roeselare (België) en brouwerij Habesha in Debre Birhan (Ethiopië). Daarnaast werkt de familie nauw samen met bierbrouwerij de Koningshoeven in Berkel-Enschot (Nederland). Gezamenlijk waren deze brouwerijen in 2020 goed voor de productie van 7,2 miljoen hectoliter bier en 600 duizend hectoliter frisdrank. Met Holland Malt beschikt de groep over twee eigen mouterijen, welke samen in 2020 goed waren voor de productie van 397 duizend ton mout. Daarnaast produceert CereX jaarlijks zo’n 3 duizend ton moutextracten en compounds. Bier&cO, een van de grootste importeurs van speciaalbier van Europa, voegt lokale relevantie in haar portfolio toe. Als onafhankelijke familie van brouwers en mouters werken we inmiddels met wereldwijd ruim 1.800 medewerkers. Ons doel is om voortdurend slimmer en duurzamer te ondernemen. Daarbij voegen we blijvende waarde toe; voor de consument, onze medewerkers, onze relaties, onze aandeelhouders en de wereld om ons heen. Op 27 maart 2019 ontving Swinkels Family Brewers het Predicaat Koninklijk. Sindsdien noemt het bedrijf zich met trots Royal Swinkels Family Brewers. Voor meer informatie: www.swinkelsfamilybrewers.com