La Trappe Puur, lichtblond, biologisch en bovengistend trappistenbier
De brouwers van Bierbrouwerij de Koningshoeven hebben ons biologische trappistenbier, La Trappe Puur, geoptimaliseerd. Hierbij zijn de unieke kenmerken, zoals het volledige biologische karakter en de bijbehorende Skal-certificering behouden, maar is de smaak en houdbaarheid verbeterd.
Een uniek trappistenbier dat toegankelijk en relatief laag in alcohol is. Fruitiger, zachter en minder droog. Dit unieke ‘refterbier’ is ontstaan vanuit de nadrukkelijke wens van de monniken. De naam staat voor ‘Puritas’, een leidend principe bij de oprichting van de Trappistenorde in 1098. De stichters van deze orde hebben gestreefd naar een zo zuiver (puritas)mogelijk leven.
Dit trappistenbier draagt het ATP label met waardigheid en is dus gebrouwen onder toezicht van monniken, binnen de muren van de abdij en vanzelfsprekend gaat er een deel van de opbrengsten naar maatschappelijke doelen.
Het resultaat
Een biologisch, bovengistend en toegankelijk trappistenbier.
Kleur: Lichtblond en ongefilterd met een mooie stevige
schuimkraag.
Geur: Frisse en fruitige aroma’s vanuit de gist, gecombineerd
met een bloemige citrus geur uit de hop.
Smaak: Bij het brouwen van dit Skal-gecertificeerde bier is
uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige, biologische
ingrediënten. Het resultaat is een toegankelijk, fris en
doordrinkbaar trappistenbier met een aangename bitterheid.
Afdronk: Aangenaam bitter, mild en droog.
Kenmerken:
• Bitterheid: 25.0 BU / I
• Kleur: 8 EBC
• Alcoholpercentage: 4,5%
• Schenktemperatuur: 4-6°C
• Biologisch trappistenbier
• Skal-certificaat
• Bovengistend
• Ongefilterd
• Verlengde THT:
12 maanden op fles en 9 maanden op fust