Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

Nieuw & te bestellen bij Bier&cO: Hard Seltzers

Informatie over Seltzers voor de drankenhandel

Seltzers is een verfrissend drankje met een kick maar zonder onnodige calorieën. Dit hoort in een levenstijl waarbij bewuster wordt gedronken en geleefd. Het is hét favoriete drankje voor de millennials en generatie Z.

Doelgroep van Hard Seltzers

 • Leeftijd: Millennials 20-35 jaar
 • 40% man, 60% vrouw
 • Stedelijk
 • Gezond en bewust leven
 • Interesse in eten en drinken
 • Interesse in authenticiteit
 • Kwaliteit boven kwantiteit

Type outlets

 • Outlets met terras
 • Strandzaken
 • Nachtleven
 • Sportverenigingen
 • De klimmuur en het skatepark

Wat is Hard Seltzer? 

Allereerst een korte beschrijving van deze veelbelovende, nieuwe, drankcategorie!

‘Seltzer’ betekent koolzuurhoudend water; ‘Hard’ geeft aan dat het alcohol bevat. Daarbij is Hard Seltzer op smaak gebracht met pure, natuurlijke fruitsmaken. Hard Seltzers kenmerken zich door het lage alcoholgehalte dat varieert tussen de 4% en de 5% alcohol per volume. Allen worden gemaakt door koolzuurhoudend water te vermengen met natuurlijk gedistilleerd alcohol en frisse fruitsmaken. De Hard Seltzers bevatten geen tot vrijwel geen suiker en zijn uitzonderlijk laag in calorieën: minder dan 27,5 kCal per 100 ml. Deze nieuwe drank heeft de afgelopen jaren een stormachtige groei doorgemaakt in de Verenigde Staten en staat op het punt van doorbreken in Europa.

Vanaf wanneer is het verkrijgbaar? 

Vanaf heden leverbaar via Bier&cO.

Welke Hard Seltzers kan ik bestellen?

Met veel enthousiasme kondigen wij aan dat we drie Hard Seltzer merken introduceren in Nederland: Clean & Press, de Hard Seltzer van BrewDog uit Schotland, en twee Nederlandse Hard Seltzers: STËLZ en OYESTER. 

STËLZ

De eerste Hard Seltzer van Europa uit Nederland: bruiswater + alcohol + ongezoet aroma. De Hard Seltzers van STËLZ bevatten geen suiker, geen koolhydraten, geen gluten en slechts 63 calorieën per 25cl blikje. De oprichters hebben de opkomst van Hard Seltzer in Amerika van dichtbij meegemaakt. Hun missie is dan ook om Hard Seltzer aan Europa te geven, maar dan beter. Gedistilleerde alcohol als basis, zonder suikers, koolhydraten of andere toevoegingen.

Het doel is om zo eenvoudig mogelijk te blijven. STËLZ vertaalt dit in de ingrediënten, verpakking en communicatie: puur, helder, simpel met een kleine kick en humor. Want bewuster leven betekent ook bewuster drinken. Daarbij gaat het niet alleen om de hoeveelheid, maar ook de inhoud. Pure smaken komen het best tot hun recht als ze herkenbaar blijven: puur fruit, een bubbel en een kick. "Less" blijkt toch vaak "more".

STËLZ lanceert als eerst twee smaken Hard Seltzer:

 • Raspberry (4,5% ABV)
 • Lime (4,5% ABV)

CLEAN & PRESS

BrewDog is Europa's meest succesvolle craft bierbrouwerij en doet nimmer concessies aan kwaliteit. Voor Clean & Press gebruikt zij de zelfgestookte Rogue Wave vodka uit de eigen distilleerderij, en vermengt deze met bruisend water en natuurlijke fruitsmaken. Het verhaal van BrewDog Distilling Co. begint in 2015, toen nog onder de naam ‘Lonewolf', met een handgemaakte koperen installatie. De installatie is uniek met een 'triple bubble distillation' waardoor er meer contact is met het koper en de vodka nog zuiverder wordt.

Clean & Press Hard Seltzer bevat geen suiker, gluten en koolhydraten, slechts 90 calorieën per 33cl blikje en is beschikbaar in drie smaken:

 • Crushed Black Cherry (5% ABV)
 • White Peach & Mango (5% ABV)
 • Smashed Cactus & Lime (5% ABV)

OYESTER

De Hard Seltzers van OYESTER worden gemaakt met OYESTER44 Vodka: een aangenaam zachte vodka met heel veel smaak die specifiek ontwikkeld is om te combineren met eten, seafood in het bijzonder, en geeft een hartig element aan cocktails. De prijswinnende vodka wordt gedistilleerd in de oude vissershaven van Bruinisse.

OYESTER kiest voor PUNCH: verrassende en smaakvolle combinaties met meerdere fruitsoorten.
OYESTER kiest voor kleur: vaak zijn Hard Seltzers kleurloos en transparant, maar die van OYESTER hebben licht frisse kleuren met een lichte hazyness.
OYESTER is puur Hollands: ontwikkeld en afgevuld in Nederland met gebruik van natuurlijk zeezout uit de Oosterschelde.
OYESTER is laag in suiker (2g) en calorieën (82 per 33cl blikje), glutenvrij, bevat 0% vet en maakt gebruik van natuurlijke aroma’s. Bij OYESTER wordt er bewust gekozen voor suiker omdat ze kunstmatige zoetstoffen niet aangenaam vinden smaken.

OYESTER lanceert twee toegankelijk Hard Seltzers met een enorm hoge frisse fruitigheid en doordrinkbaarheid:

 • Pomelo Punch: Pomelo – Grapefruit – Mandarijn (4% ABV)
 • Tropical Punch: Ananas – Passievrucht – Mango - Sinaasappel (4% ABV)