Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

CORNET - ruwe bolster, zachte smaak

CORNET is een Oaked blond Belgisch bier, krachtig en toch verrassend zacht. Het ontstaan van CORNET brengt ons terug naar de 18e eeuw. Toen liet Theodoor Cornet, rentmeester van het kasteel Diepensteyn, een exclusief bier brouwen bij brouwerij De Hoorn. Het bier werd bewaard op eikenhouten vaten in de kelders van het kasteel, die ondertussen vervangen zijn door eikenhouten 'oaked' snippers die tijdens het brouwen worden toegevoegd. Hierdoor krijgt het bier zijn verrassend zachte smaak.

CORNET, 8.5%

Ruwe bolster, zachte smaak

Ingrediënten: Water, gerstemout, tarwe, suiker, hop
Smaak: Volmondig, subtiele houtsmaak, fruitig, zachte bitterheid
Kleur: EBC 9
Bitterheid: ØØOOO
Schenktemperatuur: 12°C
Kenmerken: Hoge gisting, nagisting op fles

De kenmerken van CORNET

Het Brouwproces In Detail

Het duurt al snel een kleine 2 maanden om CORNET te maken. Volgende stappen zorgen voor de originele smaak van het blonde bier:

 • Het bier wordt gebrouwen en blijft daarna één week in de gistingstanks.
 • Na de hoofdgisting ondergaat het bier een rijping op getoaste eikenhoutsnippers.
 •  Nu komen de extra aroma’s vrij, voornamelijk vanille. We werken met natuurlijke ingrediënten, dus het moment waarop de invloed van het hout voldoende aanwezig is in het brouwsel verschilt altijd.
 • Enkel door te proeven kunnen onze brouwmeesters het moment precies bepalen waarop het brouwsel de juiste unieke smaak heeft. Ook dit maakt deel uit van het artisanaal proces.
 • Voor een extra fijne pareling ondergaat CORNET daarna nog een nagisting in de fles gedurende 2 weken in de warme kamer.
 •  Nu is uw CORNET klaar om geserveerd te worden. U hoeft enkel nog samen met uw vrienden te klinken op authentieke vriendschap en te genieten van ons vakmanschap.

Awards

CORNET werd al verschillende keren bekroond voor zijn unieke smaak en sleepte volgende titels in de wacht:

2014 – World Beer Awards  Gold – Europe’s Best Wood Aged (eerste deelname)

2014 – Horeca Expo – Baanbreker Award

2015 – World Beer Awards – Gold – Belgium’s Best Wood Aged

2016 – World Beer Awards – Silver – Belgium’s Best Wood Aged

Het verhaal achter CORNET

Het verhaal van CORNET leidt ons naar de 18de eeuw, naar Theodoor Cornet, toenmalig rentmeester van kasteel Diepensteyn. Zijn heer, graaf van Steenhuffel/Maldeghem, nazaat van de illustere voorvader Ridder Salomon de Maldeghem, vroeg Theodoor Cornet bij Brouwerij DEN HOORN in Steenhuffel een krachtig bier te laten brouwen. En zo geschiede. Het exclusieve bier werd gebrouwen en op eikenhouten vaatjes in het kasteel bewaard. De graaf schonk het alleen voor belangrijke gasten tijdens speciale gelegenheden.

Dit verhaal inspireerde de brouwers van Brouwerij DE HOORN om een zwaar blond bier te maken met een unieke maar subtiele houttoets. Het sterke blonde bier werd genoemd naar de rentmeester, Theodoor Cornet. Op het etiket prijkt Ridder Salomon de Maldeghem als ultiem eerbetoon voor zijn uitzonderlijke heldhaftigheid en hoffelijkheid.

De eikenhouten vaatjes van weleer zijn vandaag vervangen door eikenhoutsnippers in het brouwproces. Het verse hout geeft het bier zijn unieke vanillesmaak. Een volmondige warme smaak die kenmerkend is voor CORNET. Geniet samen van de uitzonderlijke smaak van CORNET, het bier voor Ridders van de Goede Smaak.

Verkrijgbaar in:

Fust 20L

Krat 24x33cl 

Doos 12x75cl

Promotiemateriaal 

Om CORNET in uw horecazaak te ondersteunen hebben wij het volgende promotiemateriaal beschikbaar: 

Glaswerk 25cl & 33cl

Biervilt

Biervilthouders

Tafelkaarten

NIEUW: CORNET SMOKED

Een uniek en krachtig blond bier van 8,5% met een subtiele ‘smoked’ smaak. Verrassend zacht dankzij de toevoeging van gerookte eikenhouten snippers tijdens het brouwen.

Brouwmeester Stijn Bundervoet: “Het heeft alles van het krachtige en toch zachte karakter van CORNET maar door de subtiele rokerige toets krijgt de smaak meer diepgang.”

Net zoals bij CORNET streven de brouwers bij het brouwen van CORNET Smoked naar een bier dat mooi gebalanceerd is. Het is fruitig, rijk, rond en verwarmend. De extra ingrediënten in het brouwproces zorgen voor een bijzondere smaakbeleving zonder dat het de vriendelijke zachte afdronk verliest. Het bier is vanaf nú verkrijgbaar als Limited Edition in een 24x33cl krat!

CORNET ondersteuning

Foodparing

CORNET is heerlijk met foie gras, harde kazen en chocolade, maar gaat ook goed samen met verschillende vissoorten zoals paling, zalm en kabeljauw. Onderstaande burger is daarnaast ook heerlijk te combineren met een glas CORNET. Klik op de button of afbeelding om het recept van deze burger te downloaden.  

Acties

CORNET draait mee in de campagne rondjevoorjouwzaak.nl. Met deze campagne kan een consument of gast een vat bier winnen voor een horecazaak naar keuze. De actie loopt van juni 2020 tot en met oktober 2020. Meedoen? Ga met een mobiele telefoon naar www.rondjevoorjouwzaak.nl, maak een foto van een CORNET artikel en zie direct of je gewonnen hebt.  

Beer can chicken fest 

CORNET Beer Can Chicken Fest
Organiseer nu een geheel verzorgd Beer Can Chicken Fest in uw horeca zaak. U krijgt hierbij een maand lang aandacht voor het merk CORNET. Doordat u zelf een datum mag kiezen voor dit evenement, kan een normaal gesproken 'rustige' avond omgebogen worden naar een omzetrijke avond.

Door de bijzondere bereidingswijze onder de noemer 'Beer Can Chicken' maken klanten op een speciale manier kennis met de unieke 'Oaked' smaak van CORNET.

Voorafgaand aan het CORNET Beer Can Chicken Fest ontvangen klanten gedurende één maand bij aankoop van twee CORNET in uw zaak een koperen Cornet munt, welke vervolgens tijdens het Beer Can Chicken Fest ingeleverd kan worden in ruil voor een klein maar smaakvol portie geroosterde kip.

CORNET beertruck

CORNET Beertruck op uw evenement
Uw gasten op leuke wijze kennis laten maken met CORNET? De CORNET Beertruck, voorzien van maar liefst 4 tapkranen, biedt een mooie en kwalitatieve aankleding van uw evenement.

Praktische informatie Beertruck

 • Afmetingen truck: 6m x 6m (inclusief meubilair)
 • Afmetingen totaal: lengte 4.20m, breedte 1.90m, hoogte 3.40m
 • 4 tapkranen aanwezig
 • Schoonmaak spullen aanwezig
 • Starters kit aanwezig (afschuimers, spoelborstel, glazen spoel middel)
 • Bierkoppelingen aanwezig (4x A, 2x M en 2x keykeg)
 • De juiste taplenzen worden vooraf gemonteerd (obv de bieren die in het aanvraagformulier worden ingevuld)

Exclusieve POS materialen

Wij bieden ook exclusieve POS materialen aan om een zaak de volledige CORNET look and feel te geven. 

Informatie downloaden over CORNET?

Cornet in uw zaak? 

Interesse in CORNET? Vul onderstaand contactformulier in en onze accountmanager neemt contact met u op.