Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

CORNET

CORNET is een krachtig blond Belgisch bier dat op smaak wordt gebracht door het toevoegen van eikenhouten snippers tijdens het brouwen. Hierdoor krijgt het zijn unieke zachtheid die de scherpe kantjes van elk gesprek haalt en de dialoog versterkt. Het is een speciaalbier met een al even speciale missie: CORNET wil mensen verbinden.

Waarom CORNET?

 
 
 
  • Verrassend zacht: krachtig en toch verrassend zacht dankzij de toevoeging van eikenhouten 'oaked' snippers tijdens het brouwen.
  • Uniek glaswerk: voetglas dat zorgt voor 'ziet drinken, doet drinken'.
  • Uitstraling: kwalitatief POS materiaal ter aankleding van jouw zaak.

De brouwerij

Het ontstaan van CORNET brengt ons terug naar de 18de eeuw. Toen liet ene Theodoor Cornet, rentmeester van kasteel Diepensteyn, op vraag van de graaf van Steenhuffel een exclusief bier brouwen bij brouwerij De Hoorn. De graaf bewaarde het bier op eikenhouten vaten in de kelders van het kasteel en reserveerde het voor zijn gasten.

De eikenhouten vaten van weleer zijn ondertussen vervangen door eikenhouten snippers die tijdens het brouwen worden toegevoegd. Hierdoor krijgt het bier zijn subtiele vanilletoets en zijn zachte volmondige smaak.

Het unieke CORNET glas

Achter het unieke CORNET glas zit meer dan je misschien in eerste instantie zou denken. 

 

Meer informatie over de bieren

CORNET OAKED ORIGINAL 

CORNET is een Oaked blond Belgisch bier, krachtig en toch verrassend zacht. Het ontstaan van CORNET brengt ons terug naar de 18de eeuw. Toen liet Theodoor Cornet, rentmeester van kasteel Diepensteyn, een exclusief bier brouwen bij brouwerij De Hoorn. 

Het bier werd bewaard op eikenhouten vaten in de kelders van het kasteel, die ondertussen vervangen zijn door eikenhouten ‘oaked’ snippers die tijdens het brouwen worden toegevoegd. Hierdoor krijgt het bier zijn verrassend zachte smaak.

CORNET SMOKED

CORNET SMOKED is een uniek blond Belgisch bier met een subtiele 'smoked' smaak. Het heeft alles van het krachtige en toch zachte karakter van CORNET. Maar door de extra rokerige toets krijgt de smaak meer diepgang. Het zachte karakter haalt de scherpe kantjes van elk gesprek en versterkt de dialoog. Daarom is CORNET SMOKED een speciaalbier met een al even speciale missie: mensen verbinden.

De unieke 'smoked 'smaak wordt verkregen door het gebruik van geturfde mout (peated malt) en het toevoegen van extra gerookte eikenhouten snippers tijdens het brouwens. Een historische handeling die ons terugbrengt naar het ontstaan van bier brouwens, toen mout nog natuurlijk gedroogd werd boven vuur. Dit gaf het bier destijds een 'smoked' smaak.

CORNET ORIGINAL ALCOHOL-FREE

CORNET Alochol-Free, een zacht en smaakvol speciaalbier, maar dan laag in alcohol. De basis voor dit bier is het krachtige blond CORNET Oaked, waaruit de alcohol is onttrokken. Vervolgens wordt het alcoholarme bier nogmaals ge-oaked met eikenhouten snippers, waardoor ook deze variant gekenmerkt wordt door de herkenbare CORNET-smaak. 

Er is steeds meer vraag naar alcoholvrije en alcoholarme bieren. Daar wist CORNET perfect op in te spelen door een alcoholarm bier op de markt te brengen. In juni 2021 introduceerde Brouwerij De Hoorn CORNET Alcohol-free. Na maanden van onderzoek en experimenteren zijn de brouwers van Brouwerij De Hoorn ‘fier’ op de CORNET Alcohol-Free.

CORNET & Food pairing

Wie eens een bier centraal wil stellen tijdens het diner kan met CORNET, het krachtige blonde bier dat gerijpt heeft op eikenhouten snippers, uitstekend uit de voeten. De krachtige maar toch verrassend zachte CORNET combineert heerlijk met diverse gerechten. De subtiele vanilletonen van het hout zijn nergens overheersend maar subtiel aanwezig, wat het bier perfect maakt om aan tafel te genieten. Ontdek hier een paar van onze top recepten. Klik op de afbeelding om het recept te bekijken. 

Bierchili cheese dogs met CORNET

BBQ bierkip met CORNET

CORNET burger met oude kaas

CORNET-steaksandwich