Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

Biermerken

Vaak ben je op zoek naar een specifiek soort bier of biermerk, maar er zijn zoveel verschillende soorten bieren en biermerken dat het lastig kan zijn om jouw juiste bier te vinden. Welke biermerken zijn er allemaal en welke bieren vallen onder welk biermerk? Op deze pagina nemen we jou mee door het ruime assortiment van Royal Swinkels Family Brewers. Na het lezen of zien van deze pagina nog steeds moeite met het kiezen van de juiste biermerken voor bijvoorbeeld jouw horecaonderneming? Neem dan contact met ons op waarbij we het echt over jouw zaak kunnen hebben!

Bavaria

Swinckels'

La Trappe

Uiltje Brewing Company

De bieren van biermerk Bavaria bestaan uit een speciale blend die bestaat uit een sterke focus op kwaliteit, de wens om te innoveren en de stellige overtuiging dat pilsner mensen bij elkaar kan brengen. Ons familiebedrijf staat voor 300 jaar vakmanschap en authenticiteit. Het is deze unieke blend die Bavaria het merk maakt dat het vandaag is.

Swinckels’ is een volmout pilsener gebrouwen in Lieshout. Biermerk Swinckels’ wordt gebrouwen met een blend van Cascade hop uit de Amerikaanse Yakima-vallei en de Polaris hop uit de Hallertau regio in Duitsland. Deze hoppen geven Swinckels’ zijn unieke karakter, te omschrijven als licht kruidig en fruitig met een verfijnde bitter, afsluitend met een mooie, zachte afronding.

We kunnen het vertellen, maar je moet het eigenlijk zelf ervaren: de abdij en brouwerij van La Trappe Trappist kennen een rijke historie en worden gekenmerkt door een grote schoonheid. We brouwen ons bier al sinds 1884 binnen de muren van de abdij en doen dat nog altijd onder toezicht van de monniken die hun dagen vullen met werk en gebed. In alle rust en met veel toewijding.

Uiltje Brewing Company heeft vele nationale en internationale prijzen gewonnen en staat voor de tweede keer in de Top 100 Best Brewers in the World van bierplatform RateBeer. Buiten de bierwereld is de brouwerij bekend om de karakteristieke labels geïllustreerd door Gerben Valkema, winnaar van de Stripschapprijs 2021. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend lekker bier.

Cornet

Brouwerij de Molen

Rodenbach

Palm

Cornet is het speciaalbier voor Ridders van de Goede Smaak. Het biermerk werd vernoemd naar de rentmeester van Kasteel Diepensteyn: Theodoor Cornet. Zijn heer vroeg hem een zwaar bier te brouwen. Het werd een oaked, zwaar blond bier met een subtiele vanilletoets. De afgelopen jaren werd Cornet meerdere malen bekroond met World Beer Awards.

De biermeesters van brouwerij de Molen in Bodegraven zijn alleen tevreden als ze regelmatig iets brouwen dat in geur, smaak en ingrediënten weer een nieuwe ontdekkingsreis is. Dat resulteert in een constante stroom van nieuwe bieren; experimenten of samenwerkingen met andere internationale craftbierbrouwerijen. 

Dingen zijn niet altijd wat ze lijken. Neem het biermerk Rodenbach bijvoorbeeld. Een donkerrood, maar verrassend licht en fris bier. Dankzij een bijzonder rijpingsproces op 294 eikenhouten vaten én een uitgebalanceerd samenbrengen van jong en gerijpt bier. Dat geeft Rodenbach haar complexe, aangename smaak.

PALM is het bier om uitgebreid van te genieten. Waar je mee onthaast, in goed gezelschap of in alle rust alleen. De verschillende biertjes uit de PALM-familie onderscheiden zich ieder met een eigen karakter en levendige smaak. Of je nu PALM van hoge gisting of lage gisting drinkt, voor iedereen is er een lekker Palmpje. Tijd voor iets ambers, tijd voor een PALM!

Brugge Tripel

Steenbrugge

LeFort

Omer

Brugge Tripel is een biermerk met historische roots en een lange traditie van kwaliteit en vakmanschap. Het werd hét Brugse stadsbier vanuit een grote passie voor smaak en een focus op authenticiteit. Met respect voor het verleden en gevoel voor moderne trends is Brugge Tripel het bier van toen en nu.

Elk geweldig bier heeft een verhaal. Elk verhaal heeft een held. Zo ook het biermerk  Steenbrugge. De held van dit bier is Sint Arnoldus, de beschermheilige van de bierbrouwers. Het geheim van het abdijbier Steenbrugge is het eigen kruidenmengsel ‘gruut’, wat het bier zijn heerlijke smaak geeft. Een recept dat volgens traditie sinds de middeleeuwen voortgezet is.

In 1898 maakt Omer Vander Ghinste voor het eerst kennis met Marguerite Vandamme, de kleindochter van Felix Verscheure, eigenaar van Brasserie LeFort aan het Plein in Kortrijk. Felix startte die brouwerij in 1854 en leidde ze gedurende meer dan 50 jaar. De periode van Brasserie LeFort werd gekenmerkt door bieren met een hoog alcoholgehalte. 

OMER Traditional Blond wordt gemaakt met uitstekende zomergerstemout. Tijdens het brouwproces worden suikers vrijgemaakt die later dienen als voedsel voor de gist. Bij het koken worden drie soorten hop afkomstig uit Duitsland, Slovenië en Tjechië toegevoegd die het specifieke hoppige aroma en de bitterheid aan het bier geven.

Claro

Omer van der Ghinste

Maximus Brouwerij

BrewDog

Claro is een helder bier in de Mexicaanse stijl. Licht, zomers en fris. Dit verfrissende bier bestaat uit kristalhelder, bruisend water, een lichte body van gerstemout, hop en een afrondende zoete toets van maïs. Daar kom je direct van in de zomerse sferen. Claro drink je ijskoud en bij voorkeur direct uit de fles, gegarneerd met een schijfje limoen voor een heerlijk vakantiegevoel.

De Kriek Max wordt op basis van spontane gisting (ook wel foederbier genaamd). De perfecte combinatie van krieken en natuurlijke sappen en aroma's, samen met het basisbier bezorgt deze kriek niet enkel zijn uitstekende smaak maar ook zijn aangename geur. De baseline "Max" suggereert een maximale smaak en wordt zodoende een duidelijk productimago. 

In de Maximus Brouwerij brouwt Maximus met stoom ambachtelijke bieren op haar eigen koperen installatie. De basis van deze bieren worden gevormd door zuiver water, gerst, hop en gist. Dit maakt alle Maximus speciaalbieren tot een puur en echt product. De brouwers zorgen in de professionele brouwerij voor een constante hoge kwaliteit. 

Verveeld door de industrieel gebrouwen bieren die de markt domineren, zoals de lagers en de ales, nemen Martin Dickie en James Watt, de Schotse oprichters van het biermerk BrewDog, het heft in eigen hand en besluiten hun eigen bieren te gaan brouwen. De missie van de oprichters is om andere mensen te inspireren en net zo gepassioneerd te laten raken van speciaalbier als zijzelf. 

DAVO Bieren

Estaminet

Van Moll

Weihenstephaner

In 2016 kwam de droom uit van de drie eigenaren van DAVO. Dankzij Crowdfunding openden ze DAVO Deventer. In een oude molenfabriek aan de rand van het centrum vonden ze een pand waar ze hun bieren konden maken en direct laten proeven door gasten. Ondertussen is het biermerk gegroeid naar een organisatie met circa 100 medewerkers en vier proeflokalen.

Het biermerk Estaminet vindt dat ook een pilsbier speciaal moet zijn. Daarom selecteerden we enkel de beste natuurlijke ingrediënten voor dit bier. Combineer dat met een traag en langzaam brouwproces en dan begrijp je waarom wij dit een verfijnde pils vinden.

Experimenteren en balanceren, gedurfd, soms 'n tikje gek, maar nooit over het randje. Dat is Van Moll. Traditie, kennis en eigenwijsheid met altijd aandacht voor balans. Een vaste core range aan bieren en een wisselend assortiment aan waanzinnige specials. Dankzij de extra ingrediënten zoals kunst, muziek, fod, film en leuk & leerzaam leesvoer maken ze de beleving compleet.

De Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan in Freising is de bakermat van de Beierse brouwcultuur. Al in 1040 kregen de Benedictijner monniken van het Weihenstephan klooster het recht om bier te brouwen. Daarmee is het de oudste bierbrouwerij ter wereld. Weihenstephan combineert traditie en technologie waardoor ze al 15 originele Duitse bieren hebben.

Brooklyn Brewery

O'Hara's

Magners

St. Bernardus

De Brooklyn Brewery begon met een droom om het brouwen terug te brengen naar Brooklyn, ooit een krachtpatser van de Amerikaanse bierproductie. Vandaag reizen de bieren van Brooklyn Brewery naar meer dan de helft van de Verenigde Staten en meer dan dertig landen. Ze brouwen van alles, van klassieke stijlen tot gedurfde experimenten en verschillende samenwerkingen.

In de Carlow Brewing Company, ook bekend als O'Hara's Brewery, worden ambachtelijk traditionele Ierse bieren en de eigen interpretatie van de Brewing Company gebrouwen. Elk bier wordt gemaakt met behulp van klassieke brouwmethodes om de traditionele Ierse bierstijlen te creëren die allang vergeten zijn door veel van de grotere brouwerijen. 

In 1935 richt William Magner, in het Ierse plaatsje Clonmel, Magners Irish Cider op. En omdat je appels nodig hebt om cider te maken, koopt hij er ook direct een nabijgelegen appelboomgaard bij. Mangers Cider wordt gemaakt van maar liefst 17 verschillende appelrassen en rijpt twee jaar lang in eiken vaten. Dat kan natuurlijk sneller, maar dan zou het geen echte Magners zijn.

In brouwerij St. Bernardus, liggend in het dorpje Watou, worden de blonde en donkere abdijbieren van hoge gisting met hop van hun eigen hopveld gebrouwern. Met origineel St. Sixtus gist en mout van de beste kwaliteit zijn er in totaal acht mooie speciaalbieren gebrouwen met het donkere St. Bernardus Abt 12 als paradepaardje van de St. Bernardus brouwerij.

 

Oyester

STËLZ

Ayinger

Maallust

De Hard Seltzers van Oyester worden gemaakt met Oyester44 Vodka: een aangenaam zachte vodka met heel veel smaak die specifiek ontwikkeld is om te combineren met eten en geeft een hartig element aan cocktails. De vodka wordt gedistilleerd in de oude vissershaven van Bruinisse. Oyester kiest verrassende en smaakvolle combinaties met meerdere fruitsoorten.

De eerste Hard Seltzer van Europa uit Nederland: bruiswater + alcohol + ongezoet aroma. De Hard Seltzers van STËLZ bevatten geen suiker, geen koolhydraten, geen gluten en slechts 63 calorieën per 25cl blikje. De missie is dan ook om Hard Seltzer aan Europa te geven, maar dan beter. Het doel is om zo eenvoudig mogelijk te blijven. 

Ayinger bier is een gerenommeerd Duits biermerk dat bekend staat om zijn ambachtelijke bieren van hoge kwaliteit. Ayinger biedt een breed scala aan bieren die voldoen aan verschillende smaakvoorkeuren. Wat Ayinger bier echt onderscheidt, is de toewijding aan ambachtelijk brouwen en het gebruik van hoogwaardige ingrediënten.

Maallust bier is een ambachtelijk biermerk dat zijn oorsprong vindt in de voormalige graanmaalderij van Veenhuizen, een historisch dorp in Nederland. Maallust biedt een gevarieerd assortiment aan bieren, waarbij elk bier zijn eigen verhaal vertelt. Van lichte en verfrissende blond bieren tot rijke en complexe donkere bieren, er is voor elk wat wils. Proost!