Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

St. Bernardus

Over de St. Bernardus

St. Bernardus is een Belgische bierbrouwerij opgericht in 1946 in de het hart van de West-Vlaamse hoppestreek, Watou. Hier brouwt de brouwerij haar verschillende abdijbieren met hop afkomstig van de eigen hopvelden. En dat proef je, wanneer je een slok neemt van de bieren van St. Bernardus staat de tijd eventjes stil.

 

De St. Bernardus bieren:

St. Bernardus Abt 12 10,0%

Diepdonker bier met een volle, ivoorkleurige schuimkraag. Zacht en volmondig. Kenmerkend fruitig aroma, blinkt uit door zijn lange, bitterzoete afdronk.

Dit bier gaat goed samen met: blauwaderkaas en rijke chocolade desserts.

  

  

St. Bernardus Tokyo 6,0%

Tokyo combineert frisse Citrus tonen met een bloemig, kruidig parfum. Geuren van banaan, appel en kruidnagel bekronen een verfrissend, kruidig, fris bitter bier

Dit bier gaat goed samen met: sushi, sashimi en zeebanket.

  

St. Bernardus Extra 4 4,8%

Bleek-goudkleurig bier,hagelwitte schuimkraag, kruidige en bloemige toetsen, mooie pareling in het glas. Fris, kruidig en bloemig.

Dit bier gaat goed samen met: gegrilde vis, BBQ en aperitief.

  

St. Bernardus Prior 8 7,8%

St.Bernardus Prior 8 heeft een fruitig aroma, neigend naar vruchten als rode appel maar ook met een exotische toets van vijgen en dadels, afgerond met karamel.

Dit bier gaat goed samen met: barbecue, stoofvlees en steak.

  

St. Bernardus Pater 6 6,7%

Het 'Paterke' verenigt donkere kandij en gebrande mout met fruitigheid en tonen van hazelnoot en mokka.

Dit bier gaat goed samen met: barbecue, stoofvlees en steak.

  

St. Bernardus Tripel 8,0%

De eigen gist geeft een licht zoet aroma en een bloemige, fruitige smaak waarbij bitter en zoet elkaar perfect in harmonie houden

Dit bier gaat goed samen met: gevogelte, volle kazen en kreeft.

  

De Brouwerij

Vlak na de Tweede Wereldoorlog gaan de paters van de trappistenabdij van Westvleteren op zoek naar iemand om hun bieren commercieel op de markt te brengen. Ze sluiten een licentieovereenkomst met de nabijgelegen kaasmakerij van de Trappisten van de Catsberg. De Brouwerij St. Bernardus wordt opgericht. De brouwmeester van Westvleteren wordt partner in de nieuwe brouwerij. Hij neemt naast de knowhow ook de originele bierrecepten en de originele St. Sixtus-gist van Westvleteren mee.

  

Om de zichtbaarheid van onze biermerken in de horeca te vergroten, beschikken wij over een uitgebreid assortiment aan POS materialen. Deze attributen helpen bij het aantrekken van gasten en ondersteunen bij de verkoop en het genereren van een hogere omzet. Zie hieronder een greep uit de POS materialen van St. Bernardus. Wil je het totale aanbod zien, klik dan op onderstaande gele button.

St. Bernardus POS materiaal voor optimale zichtbaarheid in jouw zaak

St. Bernardus Wit 5,5%

Prikkelende aroma's van koriander en sinaasappel, met op de achtergrond een toets van kruidnagel en fruitige citrus. Zacht en romig met een frisse nasmaak.

Dit bier gaat goed samen met: zeebanket en gestoomde mosselen.