Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

Onze speciaalbieren, Bier&cO Amsterdam

In oktober 2018 werd Bier&cO trots onderdeel van Royal Swinkels Family Brewers. Sindsdien verzorgen we gezamenlijk de distributie van de merken in Nederland. Door de krachten te bundelen spelen we in op de groeiende vraag naar craft brewed beverages en laten we nog meer consumenten ervan genieten. Elke Dag!

Over Bier&cO

In het midden van de jaren tachtig drinkt Nederland pils, afgewisseld met een enkel bockbier. Deze bieren worden allen gebrouwen door de bekende grote brouwerijen. Dwarse krakers uit Amsterdam besluiten dat het tijd is voor een tegenbeweging en gaan op strooptocht in België: bakermat van het ambachtelijk en kleinschalig geproduceerde bier. Nemen zij deze eerst voor zichzelf en hun vrienden mee, maar snel rijst de vraag uit cafés en slijterijen om ook voor hen wat mee te brengen. Wat begint als een maatschappelijk statement ontwikkelt zich tot een serieus importen distributiebedrijf. Het assortiment breidt zich van onze zuiderburen uit naar wereldwijd, waaronder Amerika. Bier&cO staat daarmee mede aan de basis van de Europese bierrevolutie.

Het geïmporteerde bier werd aanvankelijk alleen verkocht aan een hechte klantenkring in en rond Amsterdam. Deze klanten en Bier&cO hadden veel met elkaar gemeen: eigenzinnigheid, een sterke vrijheidsdrang, vooruitkijken, nieuwe uitdagingen niet uit de weg gaan en het graag willen opboksen tegen de gevestigde orde. Juist deze pioniersmentaliteit heeft Bier&cO gemaakt tot wat het nu is. Veel van de inmiddels ‘bekende’ biermerken werden door Bier&cO als eerste naar Nederland gehaald en veel succesvolle biersoorten van nu maakten op deze manier hun entree op de Nederlandse en Europese markt.

Inmiddels is Bier&cO uitgegroeid tot een van Europa’s bekendste importeurs, vormen ze hét kenniscentrum van unieke dranken en dagen zij liefhebbers uit ‘eens anders te drinken’: Dare to drink different. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam zoekt en vermarkt een hecht team professionele liefhebbers craft brewed beverages. De merken waarmee zij samenwerken hebben elk een uniek verhaal. Zo is daar de oudste brouwerij ter wereld Weihenstephan en het activistische BrewDog, tot aan de grondlegger van de internationale bierrevolutie Anchor Brewing Company uit San Francisco. Belgische klassiekers als Brasserie Dupont en St. Bernardus ontbreken niet, evenals vele Hollandse helden. Het eigenzinnige Uiltje Brewing Company uit Haarlem bijvoorbeeld of St. Christoffel, een van de oudere ambachtelijke Nederlandse brouwers. Naast een breed scala aan mooie biermerken omvat het Bier&cO portfolio ook uitdagende craft soda’s, zoals fritz-kola, Wostok en de nieuwe trend Hard Seltzers zoals Clean&Press of STËLZ.

Een greep uit het assortiment