Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

Interesse in een gratis horecatraining? 

Het serveren van het perfect getapte biertje, passend bij het moment of het juiste gerecht, wordt steeds belangrijker. Swinkels Family Brewers biedt gratis trainingen aan voor ondernemers en horeca personeel. De trainingen zijn opgebouwd uit diverse modules die relevant zijn voor zowel de starter als voor de professional.

Module 1a: Tappen, taptechniek en serveren
Duur: 60 minuten
Materiaal: Beschikbaar stellen van bier om te tappen

Deze module, die bij u op locatie kan worden gegeven, richt zich op de meest belangrijke vaardigheden die nodig zijn om achter een bar mee te kunnen draaien. In de module staan het tappen van het perfecte glas bier en het gebruiken en onderhouden van de bijbehorende taptechniek centraal.

Programma onderdelen:

  • Kwaliteitsgarantie
  • Workshop biertappen
  • Installatie kennis


Module 1b: Brouwproces
Duur: 120 minuten

Na module 1a kunt u het brouwproces van Swinkels Family Brewers van dichtbij meemaken tijdens een rondleiding door de Bavaria brouwerij in Lieshout.

Module 2: Bier (op basis van seizoenen: lente-zomer/herfst-winter)
Duur: 90 minuten
Materiaal: Beschikbaar stellen van speciaalbier om te proeven en schenken

Wist u dat pils wel bier is, maar niet al het bier pils? In de module 2 behandelen we de bieren die u momenteel schenkt in uw onderneming. Wij vertellen u meer over de historie, de ingrediënten, het brouwproces en hoe deze bieren passen in uw onderneming. Uw personeel leert bieradvies te geven op basis van de seizoenen, in de zomer zal deze module dus ook op andere bieren focussen dan in bijvoorbeeld de winter. Deze module wordt op locatie gegeven.

Programma onderdelen:

  • Kennismaking met verschillende bierstijlen
  • Leren proeven van bieren
  • Schenken van bieren
  • Eventueel in overleg: samenstellen van een gebalanceerde bierkaart
  • Introductie foodpairing (basis)

Module 3: Foodpairing
Duur: 90 minuten

Na het volgen van module 1a, 1b en 2 nodigen wij u en uw personeel graag uit in ons Brouwerijcafé te Lieshout voor de module foodpairing. Top-horecaondernemers zoals Ron Blaauw en Jacob Jan Boerma geven naast een wijnadvies sinds kort ook een bieradvies.

Programma onderdelen:

  • Verdieping van foodpairing met bieren
  • Bier en spijs proeverij

Extra service

Na het volgen van de bovenstaande modules bieden wij u de mogelijkheid aan om vier keer per jaar, geheel vrijblijvend, uw menukaart te voorzien van een passend bieradvies.