Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

Vier keer prijs bij de European Beer Star!

Op 13 november vond de 16e editie van de European Beer Star in Neurenberg weer plaats. Maar liefst 4 van onze bieren vielen daarbij in de prijzen. PALM won een gouden medaille, La Trappe Dubbel kreeg zilver en Bavaria Bok Bier en La Trappe Blond ontvingen beiden een bronzen medaille.

De European Beer Star is een van ’s werelds toonaangevende competities. Een recordaantal van 2.483 bieren uit 47 landen namen deel aan de verkiezing. De winnaars zijn door een 145 koppige jury van meesterbrouwers, biersommeliers en gevestigde bierkenners uit 28 landen geselecteerd. Zij beoordeelden de bieren op uiterlijk, schuim, geur, smaak en karakteristieke kenmerken. Om deze redenen heeft de European Beer Star zo’n sterke wereldwijde reputatie. 

Goud voor PALM

PALM won een gouden medaille in de categorie ‘Traditional-Style Pale Ale’.

Sven Stuer, General Manager van Brouwerij Palm: “Palm is op de European Beer Star Competition erkend als een van de beste bieren ter wereld, deze gouden medaille zal onze medewerkers extra motiveren om blijvend de hoogste kwaliteit na te streven. Het is een erkenning voor de compromisloze inzet van onze brouwmeester Jan De Cock en zijn team."

Jan De Cock: ”Palm is een vlot drinkend, amberbier van hoge gisting (5,4%). Unieke Palm-mout zorgt voor een zachte carameltoets, eigen gisten geven ons bier een fruitig aroma en de fijne aromahoppen, van onder andere het eigen hopveld, brengt alles in harmonie. We zijn enorm blij dat de klassieker ‘Palm’ tussen de 2.483 inzendingen naar waarde wordt geschat. ”  

 

Dubbel prijs voor La Trappe

La Trappe Dubbel ontving een zilveren medaille in de categorie ‘Belgian-Style Dubbel’. Het is een donkerbruin trappistenbier (7%) met een ivoorkleurige schuimkraag. Een fruitige geur met warme tonen van vanille, karamel en geroosterde chocolade. Een klassiek trappistenbier met een vol moutige, karamelzoete smaak en een subtiele, zoete invloed van dadel, honing en gedroogd fruit. De afdronk is zoet en lichtbitter.

La Trappe Blond heeft een bronzen medaille gewonnen in de categorie ‘Belgian-Style Blond Ale’. Het is een goudgeel trappistenbier (6,5%) met een witte schuimkraag en een rijke smaakbeleving. De fruitige en frisse aroma’s gaan mooi samen met zoete geuren van mout en aroma’s die doen denken aan specerijen. Het resultaat is een toegankelijk, prikkelend bier met een licht zoete, zacht bittere en moutige smaak. De vriendelijke afdronk wordt gekenmerkt door een combinatie van zoet en een zachte bitterheid. 

Prijswinnend Bavaria

Bavaria Bok bier won een bronzen medaille in de categorie ‘German-Style Dunkler Bock’. Bavaria Bok Bier (6,5%) is een authentiek en toegankelijk bokbier, verrassend licht met een uitgesproken karakter. Helder donker bier met een robijnrode kleur (verkregen door de verschillende soorten speciaalmout die zijn gebruikt) en een stevig opstaande schuimkraag. Bavaria Bok Bier is gebrouwen met een klassieke lage gisting, natuurlijk mineraalwater uit eigen bron en een speciale melange van vijf soorten mout en vier soorten hop. Verrassend fris met een hoppige geur, een typerende karamelsmaak die niet doorslaat in zoet en een vriendelijk bittere afdronk met subtiele hinten van geroosterde mout.

Met deze mooie prijzen zijn Bavaria Bok Bier, PALM, La Trappe Dubbel en La Trappe Blond erkend als een van de beste bieren van Europa. Iets om trots op te zijn!