Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

La Trappe Tripel: Het Beste Bier van Nederland 2019

La Trappe Tripel, het bekende trappisten bier gebrouwen door de monniken van het klooster De Koningshoeven in Berkel-Enschot, is verkozen tot het Beste Bier van Nederland voor 2019. Dit alles gebeurde tijdens de opening van de Week van het Nederlandse Bier in de Grote Kerk in Den Haag.

De trappistenbrouwers van Brouwerij De Koningshoeven mochten deze prijs donderdag 16 mei in ontvangst nemen. De prijs voor het Beste Bier van Nederland wordt jaarlijks uitgereikt door de organisatie van de Dutch Beer Challenge in samenwerking met Mitra. Al de 21 categoriewinnaars van de Dutch Beer Challenge doen mee in de strijd om zichzelf een jaar lang het Beste Bier van Nederland te mogen noemen.

Meer over Brouwerij De Koningshoeven

 

Al in 1884 werd het eerste bier gebrouwen door de Trappisten van De Koningshoeven om een bron van inkomsten te genereren en zo zelfvoorzienend te kunnen blijven. In 1891 werd de simpele brouwerij vervangen voor een moderne, grotere brouwerij met eigen mouttoren. Dit alles om de bouw van de nieuwe abdij te kunnen bekostigen.
Wilt u de abdij, de brouwerij of het proeflokaal van De Koningshoeven een keer bezoeken? Kijk dan voor meer informatie op de website van La Trappe.