Inloggen

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Nieuw bij SFB Horeca?

Aanmelden nieuwe gebruiker of heeft u problemen met inloggen?

Account Aanmaken
Inloggen

Dag van het bier, een nieuw kennis-evenement voor horecaondernemers

De Dag van het Bier brengt horecaondernemers, maandag 9 september in Utrecht, samen om hen verder te helpen met bier in hun zaak. Van caféhouders, tot restaurateurs, van hotelmanagers tot bedrijfsleiders. Voor iedereen die meer met bier wil doen of er meer over wil weten. Experts, biersommeliers en trainers zullen deze dag een enorme diversiteit aan workshops voor hun rekening nemen.

De Dag van het Bier is voor horecaondernemers en leidinggevenden uit de branche die met bier werken, er meer over willen weten of er meer mee willen doen. Dit nieuwe evenement vindt maandag 9 september 2019 plaats in de Winkel van Sinkel in Utrecht.

Dag van het Bier

Het nieuwe event is een initiatief van vakblad Misset Horeca. Redacteur Michael Simon: "De populariteit van bier in de horeca zorgt voor de nog altijd groeiende vraag naar kennis, informatie, tips en adviezen over bier. Op diverse gebieden. Daaruit is vorig jaar het idee van de Dag van het Bier is vorig jaar bij ons ontstaan. Daarmee zijn we de markt in gegaan en zijn onze ideeën verder vormgegeven in gesprekken met onder meer de huidige partners Bier&cO en Swinkels Family Brewers."

Het programma

De Dag van het Bier is bedoeld voor horecaondernemers en leidinggevenden in alle segmenten van de horeca. Deelnemers kunnen vijf sessies kiezen uit veertien verschillende opties. De driekwartier durende workshops gaan over kennis van bier, tappen, de bierkaart, de meerwaarde van een biersommelier, opslag, de meerwaarde van alcoholvrij bier en nog veel meer andere onderwerpen. De grootste bierkenners van Nederland, van trainers tot ondernemers en sommeliers, zullen hun kennis en ervaringen delen. 

De workshops

Hoe organiseer je zelf een bierproeverij - Rick Kempen        

Bierterminologie: duiding voor gast en medewerker - Jet van de Griendt

Bier & Foodparing - Arvid Bergström

Scoren met No & Low - Ivo Thijssen

Ruiken, zien proeven: leren en overbrengen - Yu Mey Kwee

Trends en ontwikkelingen - Alain Schepers

Meerwaarde van een biersommelier - Pepijn van der Waa

Tips om meer uit je bierassortiment te halen - Thomas Wijns

Het belang van een goede bierkaart - Rick Kempen

Perfect serve: tappen en uitschenken - Franck Evers

Van bierbehoefte naar bieradvies - Laurens Raven

Vertaal Bierkennis naar de gast - Bas Schampers

Naast diverse kennissessies is er ook een plenair gedeelte, pauzes en een afsluitende borrel. Inschrijven voor De Dag van het Bier kan hier

Lees meer over het evenement op https://www.dagvanhetbier.com/